• Type:

Advent 2020

Share

De adventsperiode is begonnen! Voor velen is het door de coronacrisis een lastig jaar en daardoor moeilijker dan ooit om hoop te houden en vooruit te kijken. Daarom lanceert Verus specifiek Adventsmateriaal voor scholen. 

In de traditie van Advent hebben Verus en Uitgeverij Kwintessens voor PO, VO en MBO scholen hoopvolle handreikingen en werkvormen ontwikkeld. Hiermee willen we leerkrachten en docenten ondersteunen om in deze periode toch hoop te houden met de klas en in de school. Aan de hand van bijbelverhalen (PO) en inspirerende wereldverbeteraars (VO en MBO) worden de leerlingen aan het denken gezet over de toekomst.

Vanaf 30 november zijn deze materialen hier te vinden. Deze werkvormen en video’s zijn naar eigen inzicht in de klas via het digiboard of tijdens een viering op school te gebruiken.

Klik hier voor het PO materiaal

Klik hier voor het VO / MBO materiaal

Het beste nieuws (PO)

Wat is het beste nieuws dat je kunt bedenken? Daar gaan we in deze adventstijd naar op zoek. Download hieronder voor elke week een podcast van een Bijbelverhaal, een goed-nieuwsbericht met een opdracht en een proefje. De suggesties zijn afkomstig uit het gezinsboekje van het project ‘Het beste nieuws’ (Kind op Zondag).

Week 49

Item 1              Podcast Meneer Tuur

Item 2              De winkel van Barbara Twinkel

Item 3              Proefje: Zie je al wat gebeuren?

Week 50

Item 1              Podcast Johannes de Omroeper

Item 2              Beroemd?

Item 3              Proefje: Vingerafdruk

Week 51          

Item 1              Podcast Ik maak alles nieuw

Item 2              Scholier verbetert de wereld

Item 3              Proefje: Kleurrijke dromen vangen

Week 52

Item 1              Podcast Bezoek van de engel

Item 2              Wat ik je geef

Item 3              Proefje: Zie jij de engel?

Inspirerende wereldverbeteraars (VO / MBO)

De adventstijd – de vier weken vóór Kerst – is in de christelijke traditie een periode van verwachting, van uitzien naar het geboortefeest van Jezus als teken van hoop voor de wereld. Dat is een kwestie van goed kijken: wat zie je in de wereld om je heen gebeuren dat zou kunnen wijzen op het aanbreken van een nieuwe tijd, op een betere wereld die in aantocht is? Het betekent ook dat je wat je ziet, op waarde moet weten te schatten. Een baby in een voerbak in een armoedige stal is immers ook niet het meest voor de hand liggende teken van een nieuwe wereld.

In deze adventsperiode nodigen we je uit om met je leerlingen op zoek te gaan naar dat soort tekenen. We bieden daarvoor enkele werkvormen aan die je in de klas kunt gebruiken en die in de hele school kunnen doorwerken.

We laten ons inspireren door drie filmpjes met videoportretten van

  • jongeren die vertellen waarnaar zij uitzien voor zichzelf, andere mensen en de wereld
  • maatschappelijk betrokken ‘verkijkers’ die vertellen hoe de samenleving eruit ziet die zij voor ogen hebben

Download hier de handreiking voor het VO / MBO

Reviews for Advent 2020

There are currently no reviews for Advent 2020
Scroll to top